EMS národne kvalifikácie

17.09.2009 17:12
So začiatkom novej sezóny na ESL sa nespája len spustenie Premiership ale aj ďalšia klasická suťaž - Major Series. Avšak oproti teamovému Premiership je tento turnaj zameraný na jednotlivcov a čo je dôležitejšie, je finančne dotovaná. Finálna trojica si v aktuálnom piatom ročníku rozdelí presne 500eur (250€-150€-100€).


Najprv sa však hráči musia prebojovať cez jednotlivé kvalifikácie. Tie šťastnejšie národy majú svoje vlastné, ostatní sa musia uspokojiť s hromadnou, celoeurópskou verziou. Naše národy naštastie patria medzi tie prvé a tak sa môžme pozrieť na bližšie detaily.

Slovensku boli pridelené až 3 sloty. Veľkú zásluhu na tom májú výborné výsledky Hakkiho Juniora, ktorý v tretej sezóne (prvej pre tmnf) skončil až na 4.mieste. Pričom v tej predchádzajúcej siahol dokonca na striebro. Okrem prize money 150€ si tým zabezpečil aj priamy slot do dalšej sezóny. Takže už teraz je isté, že v hlavnej súťaži uvidíme minimálne dvoch slovákov. Ďalší dvaja postupujúci sa budú musiet prebojovať cez druhé, resp. aj prvé kolo medzinárodnej "kvaldy".

Naproti tomu Česko, po vlažných výkonoch, získalo len 1 slot. Po prekvapivých výkonoch v základnej skupine sa Jakubovi napokon nepodarilo postúpiť do playoff . A týmpádom sa mu nepodarilo vybojovať lepšiu pozíciu pre svoju krajinu. Bohužial lepšie to nevyzerá ani túto sezónu. Elitný team eSuby sa neprihlásil do aktuálneho Premiership, a tak je malá šanca, že sa jej hráči prinútia trénovať práve na EMS. Nádej na výraznejší úspech môžu naši západní susedi vkladať jedine do Sandra, matadora tímu celsus.


Všetkým zúčastneným prajeme veľa úspechov. neo
 
 
Autor:  Daddy (zdroj: tmn.grot.sk)

Vyhľadávanie